Update betreffende coronavirus

Update 29 maart 18.00 uur en veelgestelde vragen

Beste mensen/gasten,

Het is een vreemde en verwarrende en onzekere tijd met een wirwar aan regels. Dat geldt voor iedereen. Voor onze situatie, hebben wij onderstaand gemeend u kort bij te praten over hetgeen het inhoud en welke consequenties dit eventueel voor u heeft.  Ook via de onderstaande veelgestelde vragen kunt u misschien uw antwoord al vinden.

De ene regel of maatregel is namelijk duidelijk, maar er is ook een heleboel onduidelijk. En over juist dat grijze gebied hebben wij navraag gedaan bij onze gemeente.

Wat kan en mag wel en wat kan en mag niet? 

Hierover hebben wij contact gehad met de gemeente Oost Gelre. Zij krijgen van hogerhand regels en voorschriften opgelegd en deze zijn vastgelegd in een noodverordening. Deze verordening wordt telkens naar inzicht bijgesteld. 

Wat betekent het voor nu op dit moment en voor u en ons?

Wij zijn nog steeds geopend en er is op dit moment (nog) geen verbod op het gebruik van recreatiewoningen. Zowel wij als u moeten ons houden aan de noodverordening. Zo kunt u nog steeds verblijven met z'n tweeën, met z'n vieren of gewoon als gezin, uzelf houdende aan de regels m.b.t. het corona beleid, die voor u thuis net zo gelden.

Wij hebben geen centrale voorzieningen die u deelt met anderen en onze receptie is alleen bemand op de aankomst en vertrek dagen en dan ook alleen op de vertrek- en aankomst uren.

De regels en voorschriften opgelegd door de overheid, wijzigen zich zo snel en daarom hebben wij geleerd in de afgelopen periode, niet te ver vooruit te kijken.

Wij bekijken de situatie nu per dag/paar dagen en volgen het nieuws op de voet. Derhalve kunnen wij ook op vragen op de bestaande boekingen tot       1 juni a.s. nog even geen duidelijk antwoord geven. Zodra wij meer weten, zullen wij het op deze pagina plaatsen, delen op de socials en nemen wij (alleen) contact met u op mocht er voor u iets wijzigen. Hoort u niets, kunt u ervan uitgaan dat uw gemaakte boeking door kan gaan.

Wij gaan uit van uw begrip. 

Veelgestelde vragen:

AANKOMSTEN tot 6 april

Wij hebben al contact met u opgenomen als uw boeking niet door kan gaan.

AANKOMSTEN na 6 april

Voor een aantal gasten geldt dat hun boeking is omgezet in een voucher omdat duidelijk is dat deze boeking geen doorgang kan hebben. Zij hebben het betaalde bedrag minus de handelingskosten als tegoed voucher ontvangen.

Valt u binnen de bezetting waarbij het wél mogelijk is om te komen, blijft de boeking voorlopig ongewijzigd, mits u zelf wilt annuleren. Indien er nieuwe richtlijnen komen vanuit de overheid, wordt de situatie opnieuw bekeken. Indien u er zelf voor kiest om te annuleren, zijn onze gewone annuleringsvoorwaarden van toepassing. 

Algemeen

In het algemeen geldt dat we ernaar streven om voor iedere gast een gepaste oplossing te zoeken, mocht de situatie daarom vragen. Om de juiste maatregelen te kunnen nemen bekijken we dagelijks de laatste informatie op de website van de Rijksoverheid en de RIVM. 

In iedere situatie blijft de betalingsverplichting van kracht. We verzoeken u dan ook om deze te respecteren en de betalingen binnen de gestelde termijnen te voldoen.

Mag ik kosteloos annuleren?

Geheel kosteloos annuleren is helaas niet mogelijk, wij zijn erg coulant en brengen alleen handelingskosten in rekening als u binnen de wettelijke voorschriften niet mag of kunt komen. Als het wettelijk niet verboden is om met uw gezelschap te komen, houden wij ons aan onze eigen annuleringsvoorwaarden.

Indien u toch wenst te annuleren en een verzekering heeft afgesloten, kunt u eerst bij de betreffende verzekeringsmaatschappij navraag doen of de annuleringskosten gedekt zijn. 

Mag ik omboeken of is er een voucher?

Op dit moment kan er alleen een voucher uitgereikt worden aan boekingen die door de samenstelling ervan geen doorgang kunnen vinden.

Hoe werkt deze voucher?

De waarde van het voucher vertegenwoordigt het bedrag dat u reeds heeft betaald. Het voucher heeft een unieke code en is t/m 31 december 2020 om te zetten in een nieuwe boeking. Wenst u de voucher in te wisselen, neemt u dan contact met ons op. Op dit moment is de code alleen nog via de back office inwisselbaar. Dit wordt nog aangepast.

VOORWAARDEN VOUCHER:

  • Wij brengen euro 50 in mindering op het totaalbedrag wegens handelingskosten, van uw boeking. Om in aanmerking te komen voor een voucher dient uw boeking volledig betaald te zijn. 
  • Het is 1 x mogelijk om de voucher in te wisselen of uw boeking te verzetten.
  • Het afsluiten van een annuleringsverzekering op de nieuwe boeking is niet mogelijk.
  • Bij annulering om welke reden dan ook (van uw kant), vervalt elk tegoed op restitutie of het ontvangen van een nieuwe voucher.
  • De voucher is in te wisselen  t/m 31 december 2020. Niet inwisselbaar voor contanten of overdraagbaar. U kunt wel een boeking plaatsen voor 2021. (wij hopen de prijzen voor 2021 medio zomer online te zetten).
  • Bij het inwisselen van de voucher dient de naam van de hoofdboeker, gelijk te zijn aan de naam van de oorspronkelijke naam in de  1e boeking
  • Indien de nieuwe prijs hoger uitvalt, dient u bij te betalen, indien de nieuwe prijs lager is, heeft u geen recht op restitutie.
  • Na 31 december 2020 vervalt de voucher indien u deze niet heeft geactiveerd.

 

Ik moet mijn restantbetaling nog voldoen, maar twijfel of ik mijn vakantie moet annuleren?

De reguliere reisvoorwaarden blijven van toepassing. Je dient je restantbedrag volgens afspraak te voldoen. Als de volledige reissom niet op tijd betaald is, kan de boeking geannuleerd worden tegen de dan geldende annuleringsvoorwaarden.

 

Wij weten niet hoe de situatie zich ontwikkelt. Als je je onveilig voelt en je wilt liever annuleren, dan heb je géén recht op een vergoeding. De Consumentenbond zegt hierover: angst is geen 'geldige' reden om de reis kosteloos te annuleren. Als je je prettiger voelt de vakantie nu te annuleren, dan kan dat volgens de gestelde annuleringsvoorwaarden.

 

Weet dat u in onze woningen net zo privé en veilig bent als in uw thuis situatie. U deelt niets met anderen en alle faciliteiten zijn ook prive. Bovendien zijn onze woningen gelegen op grote percelen grond en kunt u prive gebruik maken van de faciliteiten van de woning.

 

 

*************************************************

 
 

Onthaasten in de Achterhoek blijft geopend met inachtneming van de onderstaande maatregelen.

Wij hebben individuele woningen en géén gezamenlijke verblijfsruimtes.

Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. 

Op basis van de laatste ontwikkelingen en het nieuws, nemen wij de volgende maatregelen:

– We besteden naast onze precieze schoonmaak, extra aandacht aan schoonmaak en de hygiëneregels.

- Het schoonmaak team komt pas in de woning nadat u deze verlaten heeft. Zorg er wel voor dat u op tijd uitcheckt.

- Bij aankomst in de receptie geven wij u geen hand. Beide deuren staan open. Wij laten maximaal 1 persoon per woning toe in de receptie. Ziet u dat er al iemand binnen is, zou u dan zo vriendelijk willen zijn, te wachten totdat de receptie weer beschikbaar is.

- Onze massage op locatie kan niet doorgaan.

- Ontbijten verzorgd door onze ontbijtbutler is afgelast.

Wij houden de situatie omtrent het coronavirus en de aanbevelingen van de gezondheidsautoriteiten nauwlettend in de gaten. Wees gerust dat de veiligheid en gezondheid van u als onze gast en onze medewerkers onze absolute prioriteit heeft.