1. Duidelijk
  2. Transparant
  3. En eerlijk

De do's en dont's;

huisregels en voorwaarden woningen.

Geachte gasten, wij vragen uw aandacht voor onderstaande punten;

1.

Bij uw vakantiehuis mogen maximaal 2 auto’s geparkeerd staan. Evt. extra auto’s dient u te parkeren op de parkeerplaats bij de hoofdingang van het park. Niet parkeren op de wegen, dit i.v.m. hinder in noodsituaties. Let op de toegestane snelheid van 15 km per uur.

2.

Mits dit is toegestaan in de gekozen woning, is het meenemen van max. 1 huisdier geoorloofd. Wij beschikken ook over huisdiervrije woningen.

In de woning waar een huisdier welkom is, dient deze buiten onze tuin, aangelijnd te zijn op het park. Zijn/haar behoefte gelieve buiten het park te doen en geen overlast te  veroorzaken bij omwonenden. Mocht uw huisdier toch zijn behoefte hebben gedaan in de tuin, dan verwachten wij van u dat u dit zelf opruimt.

Uw huisdier dient welopgevoed te zijn en geen schade aan de inboedel te veroorzaken. Een huisdier hoort niet in de slaapvertrekken te komen en op (zit)meubels te leven. Wij verwachten van u, dat hieraan gehoor geeft. Een wellnessruimte/sauna ed is ook verboden terrein voor uw geliefde viervoeter.

Wij hebben geen voorzieningen zoals manden, dekens, voerbakken etc. voor uw huisdier. U dient hiervoor uw eigen spullen mee te nemen.

Alleen een vooraf aangemeld huisdier is welkom. Wij berekenen hiervoor euro 5 per nacht.

Noot: In de huisdier vrije woningen, is ook bezoek met een huisdier NIET toegestaan.  

3.

Het is verboden in het huis te roken, evenals in de ruimte bij en in de sauna. Wij hebben buiten een asbak. 

4.

Het is heerlijk naar muziek te luisteren, maar denk aan uw buren. Na 22.00 uur genieten van de rust.

5.

Vuur mag alleen in de openhaard binnen en buiten en in de houtgestookte hottubs.

6.

Kaarsen gezellig, maar laat ze niet onbeheerd achter.

7.

Gasten zijn welkom, maar bezoek hiervan dient vooraf aan ons kenbaar gemaakt te worden. Auto’s van bezoekers dienen te worden geparkeerd op de parkeerplaats aan de ingang van het park. 

Het is niet toegestaan dat uw (dag)bezoek blijft overnachten, zonder onze toestemming en wetenschap.

8.

Onze woningen zijn uitsluitend voor recreatieve doeleinden bestemd. U mag onze woningen niet anders gebruiken dan waarvoor deze bestemd zijn, d.w.z. niet bedoeld voor het vieren van feestjes & partijen etc., etc. in de ruimste zin van het woord.

Tevens is het niet toegestaan 1 of meerdere tenten, vouwwagens, caravans etc. in of bij de woning te plaatsen. 

9.

Het door u gehuurde bedlinnen, bent u verplicht te gebruiken.Het is niet toegestaan het bedlinnen en overig beddengoed mee naar buiten te nemen.

Bij vertrek dient u het gebruikte bedlinnen van de bedden te halen en in de wasmand in de bijkeuken te leggen (m.u.v. diegenen die hebben gekozen voor ons VIPpakket of de optie opgemaakte bedden)

10.

Meubilair voor binnen dient ook binnen in huis te blijven, gelieve stoelen etc. binnen te laten. Ook bij combinatie huur dient de inboedel op dezelfde locatie te blijven.

11.

Zonnescherm of parasol (indien aanwezig) intrekken bij harde wind en regen.

12.

Vaatwasmachine/ Vuilnisbak dient voor vertrek leeg te zijn, evenals de koelkast.                             
13.

Lege flessen/afval; Container voor uw huisvuil kunt u vinden aan de linkerkant, naast de hoofdingang van het park, achter de afzetting. Hiervoor gebruikt u de RFID afval pas. Er staat een glascontainers, een papiercontainer. Overig afval kunt u kwijt in de drie ondergrondse containers.

14.

Het is niet toegestaan te frituren in de woning.

15.

Het meenemen van elektrische apparaten die veel energie behoeven (denk o.a. aan heaters/zonnehemel etc.) is niet toegestaan.

16.

Heeft u schade of breuk gemaakt, wees zo netjes en meldt het ons.

17.

BBQ,s hebben wij uit hygienische overwegingen niet bij onze woningen. Natuurlijk mag u bbq-en op uw zelf meegenomen of gehuurde bbq. Wij verwachten wel van u dat u deze ook weer mee naar huis neemt. Indien deze toch achter blijft, zijn wij helaas genoodzaakt de afvoer kosten hiervan bij u in rekening te brengen, te verrekenen met de sepa machtiging.

18.

Het ophangen van slingers dmv plakband, tape, dubbelzijdig plakband, spijkers, punaises  etc en het gebruik van confetti/crepe papier ed. is niet toegestaan. 

19.

Het is niet toegestaan zelf de hottub leeg te laten of te verversen.

Wenst u deze tussendoor schoongemaakt te hebben, dat kan. Uitsluitend wordt dit door de schoonmaak gedaan en hiervoor zullen wij extra kosten in rekening brengen. Bij verblijf langer dan 1 week, wordt sowieso het water tussendoor (gratis) vervangen.
 

Indien de huisregels niet worden nageleefd, behouden wij ons het recht voor passende maatregelen te nemen en eventuele kosten die hieruit voortvloeien, geheel of gedeeltelijk te verrekenen via het sepa machtigingsformulier.

Maar bovenal wensen wij u een heel prettig verblijf in een van onze huizen.

Wij danken u voor uw medewerking en begrip.

Heeft u vragen? U kunt ons altijd benaderen, via telefoon, whatsapp, sms of via de mail. * 06-55897045 * info@onthaastenindeachterhoek.nl*
 

Wat is niet inbegrepen in de eindschoonmaakkosten?

Onze huizen worden door een professioneel schoonmaakbedrijf schoongemaakt. Wij proberen onze schoonmaakkosten zo laag mogelijk te houden. Dit is soms best moeilijk. Oók de sauna én de hottub wordt na elke wissel schoongemaakt en schoon vinden wij erg belangrijk!

Wat vragen wij van u? Bij vertrek: 

* bedlinnen van de bedden halen en in de daarvoor aanwezige wasmand leggen. Alleen indien u heeftgekozen voor ons vippakket, dan wordt dit voor u gedaan.

* vaat schoon in de kast achterlaten, vaatwasser leeg

* lampen uit en koelkast leeg

* huisvuil deponeren in de daarvoor aanwezige containers aan de ingang van het park. U heeft een pasje van ons ontvangen om in deze ruimte te komen.

Helaas komt het nogal eens voor dat mensen hun huisvuil, een volle vaat, lege flessen, nog opgemaakte bedden etc. na vertrek in de woning achterlaten.
Dit kost de schoonmaak extra tijd en dus geld. Om niet elke gast met een verhoogde schoonmaakprijs te confronteren, hebben wij besloten alleen voor diegene die de woning niet volgens onze huisregels hebben achtergelaten, de extra schoonmaakkosten met het sepa formulier te verrekenen.

Wij vertrouwen op uw begrip en hopen deze inhoudingen nooit te hoeven toepassen.

Omgekeerd geldt dit natuurlijk ook. U mag van ons kwaliteit en deugdelijkheid verwachten. Mochten er tijdens uw verblijf mankementen of problemen zijn, laat het ons direct weten, zodat wij er gelijk iets aan kunnen doen/verhelpen.
 

Algemene regels:

Borg/sepa machtiging

De borgsom bedraagt € 150,--. U betaalt dit niet, maar tekent hiervoor het sepa formulier. Na boeking ontvangt u deze automatisch. Hiermee machtigt u ons, indien er schade is of de kosten van het eventuele extra gebruikte hout, fietshuur etc, het bedrag in te houden van uw bankrekening. 

Bij gebreken die reparatie behoeven, behouden wij ons het recht voor deze met het sepa formulier te verrekenen. Bij schades welke hoger uitvallen, behouden wij ons het recht voor deze op de huurder te verhalen. Zodat u eventueel uw reis of WA verzekering kunt aanspreken.

Bij het niet melden van ontstane schade of gebreken tijdens uw verblijf en constatering hiervan bij nacontrole van de woning en waarbij een bedrijf moet komen om de schade te herstellen, stellen wij u voor de te maken kosten van herstel of reparatie verantwoordelijk.

Hout voor de hottub

Voor het gebruik van de hottub ontvangt u van ons voldoende houtblokken om het water op te warmen en gedurende uw verblijf op temperatuur te houden. Er liggen standaard meer houtpakketten bij de woning. Deze kunt u gebruiken voor de openhaard, vuurkorf e.d.. Deze extra pakken zijn niet standaard in de prijs inbegrepen. De extra gebruikte pakken, worden per aangebroken pakket, via het sepa formulier achteraf verrekend a euro 5 p/aangebroken pakket. 
 
Klachten of suggesties
Ondanks onze zorg, is het mogelijk dat u een klacht of suggestie heeft. Geef deze tijdig aan ons door zodat wij onze service en kwaliteit kunnen behouden en/of kunnen verbeteren en er direct en nog tijdens uw verblijf iets aan kunnen doen. 

Klachten die pas bij vertrek gemeld worden, kunnen niet meer in behandeling worden genomen.

Als gast bent u aansprakelijk voor ontstane schade tijdens uw verblijf en verplicht dit per omgaande te melden, ook schades veroorzaakt door uw medegasten etc. Schades/breuk etc., die reeds bij aankomst aanwezig of zichtbaar zijn, dienen gelijk bij aankomst gemeld te worden. Achteraf melden van schades/breuk etc. kunnen wij niet meer herleiden/toekennen en komen voor rekening van de huidige huurder.
 
Aansprakelijkheid
Wij zijn niet aansprakelijk voor: schade en/of letsel, ontstaan als gevolg van het verblijf op ons terrein; schade en/of letsel ondervonden door het gebruik van de op het terrein aanwezige faciliteiten.
Wij kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden van geluidsoverlast, hinder etc. ondervonden tijdens het verblijf in en om onze woningen veroorzaakt door derden in de breedste zin des woords.

Wij kunnen niet aansprakelijk gesteld worden indien tijdens uw verblijf faciliteiten onklaar raken en/of het buiten gebruik zijn van faciliteiten en/of voorzieningen. Wel zullen wij natuurlijk onze uiterste best doen z.s.m. reparatie, herstel of vervanging uit te laten voeren en zorgen voor een oplossing waar u ook tevreden mee bent.

Verlies uw (kleine) kinderenen niet uit het oog en laat ze niet alleen in de hottub of sauna achter.
 

Algemeen voorbehoud

Totaalprijs

De totaal prijs op onze site, die u ziet via de zoek & boek, zijn inclusief totaalprijzen. Dit houdt in: inclusief electra (normaal gebruik van), water (normaal gebruik van ) vaste hoeveelheid hout/haardblokken, afhankelijk van de duur van uw verblijf en genoeg voor het verwarmen en op temperatuur houden van de hottub, inclusief toeristenbelasting en inclusief gebruik van bedlinnen op basis van het door u ingestelde aantal personen.

Het vippakket, het meenemen van uw huisdier, extra badlinnen, etc. en andere extra's zoals massage op locatie, fietshuur, workshops ed zijn niet standaard in de prijs inbegrepen.

Houtpakken voor de hottub

Afhankelijk van de duur van uw verblijf, ontvangt u een vaste hoeveelheid haardhout/blok pakketten. Dit is voldoende om de hottub gedurende het verblijf te verwarmen en op temperatuur te houden. Er ligt bij elke woning een extra hoeveelheid houtpakketten, die u bijvoorbeeld kunt gebruiken voor de openhaard, vuurkorf etc. De extra aangebroken houtpakketten, worden achteraf met het sepaformulier verrekend a euro 5 p/pakket.  

Op onze tarieven zijn prijswijzigingen voorbehouden en fouten/vergissingen in ons Zoek & Boek systeem zijn niet bindend.

Het is niet toegestaan, commerciële diensten van derden,  zonder schriftelijke toestemming van verhuurder te gebruiken in onze woningen.

Het is mogelijk dat gedurende uw verblijf (weekverblijf) het gazon wordt gemaaid. Normaliter gebeurt dit op vrijdag tijdens de wissel/schoonmaak tijden. Wij kunnen geen uitzondering maken om niet te maaien en gaan ervan uit dat u dat begrijpt. 

Reservering
Reserveren van onze woningen kan online en rechtstreeks op de site of via internet info@onthaastenindeachterhoek.nl of telefonisch 0544-379744 of 06-55897045. 


Betaling
Bij reservering dient 30% van de totaalsom bij boeking te worden voldaan. (Pas dan is uw resevering definitief). Het restantbedrag dient uiterlijk vier weken voor aanvang van de huurperiode te worden voldaan. 
Bij (last minute) boekingen korter dan vier weken voor aanvang, dient het gehele bedrag ineens te worden voldaan.  


Annulering
U dient zelf zorg te dragen voor een annulerings- en/of reisverzekering.

Onze regels t.a.v. Annulering zijn:
Bij annulering van 2 maanden of langer voor uw huurperiode, berekenen wij 30 % van de totaalsom.
75 % van de totaalsom binnen 2 maand voor aanvang van uw huurperiode.
100 % van de totaalsom binnen 1 maand voor aanvang van uw huurperiode.
 
Indien uw gemaakte boeking om wat voor reden dan ook geen doorgang kan vinden, bekijken wij dit per geval. Helaas zijn hier kosten aan verbonden en is verzetten hiervan niet (altijd) mogelijk. Wij adviseren u daarom altijd een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Via onze zoek & boek kunt u eenvoudig een annuleringsverzekering aan uw gemaakte boeking toevoegen. Wij zijn aangesloten bij Recreatieverzekeringen.nl, zie onderstaand.

Download hier de voorwaarden van Recreatieverzekeringen.nl

Download hier de Verzekeringskaart voor een samenvatting van de verzekering

 

Aankomst en vertrek
Op de dag van aankomst kan tussen 16.00 uur & 17.30 uur de gehuurde wellness woning betrokken worden.

Bij aankomst op het receptie adres, Parallelweg 10, 7137 PE Lievelde, ontvangt U de sleutel en andere voor u van belang zijnde informatie.

Mocht u later aankomen dan 17.30 uur, geen probleem, maar dan horen wij dit graag tijdig zodat wij hierop kunnen inspelen. 
Op de dag van vertrek is de uiterste uitchecktijd 10.00 uur. Bij voortijdig vertrek of verlate aankomst kan geen aanspraak op restitutie worden gemaakt.

Bewoning
Gebruik en bewoning maximaal door 6 personen (in een 6-persoons woning) of door 4 personen (in een 4-persoons woning). Hierin is een kind tot max. 2 jaar, gebruik makend van het eventueel aanwezige kinderbed,  niet meegerekend.

De huurder op wiens naam de bevestiging staat is de hoofdhuurder en derhalve aansprakelijk ook voor zijn of haar eventuele medehuurders. De huurovereenkomst is persoonlijk en het is niet toegestaan onze woning(en) geheel of gedeeltelijk aan anderen (onder) te verhuren of in gebruik te nemen. Indien iemand anders dan de hoofdhuurder, maar wel iemand uit het reisgezelschap, de sleutel ophaalt, horen wij dat graag vooraf.  

Hottub
De hottub wordt bij elke wissel schoongemaakt en ververst met schoon leidingwater en gechloreerd. Gedurende het verblijf dient u zelf chloortabletten in de chloordobber te doen (deze zijn aanwezig), teneinde het water te onderhouden. Bij een verblijf langer dan 1 week, wordt het water tussendoor voor u vervangen. Het is niet toegestaan zelf de hottub leeg te laten of bij te vullen.

Roken 
Roken is in onze woning(en) en bijgebouwen niet toegestaan. Er is bij elke woning buiten een asbak aanwezig, verzoek deze te gebruiken en bij vertrek te ledigen. Geen peuken op de grond.

Voorbehoud
Indien bovenstaande regels niet worden nageleefd, behouden wij ons het recht voor passende maatregelen te nemen.

Bij vermissing of vervreemding van onze eigendommen, doen wij aangifte bij de politie.

Door te boeken, gaat u automatisch akkoord met onze regels en voorwaarden.

Parkregels
 

Algemeen
De eigenaar van de woning is lid van de vereniging van eigenaren “Het Belegh van Groll” (de VVE) en als zodanig onderworpen aan dit parkreglement en aan de statuten van de VVE opgemaakt op 8 april 2003. 

De eigenaar is persoonlijk aansprakelijk voor het gebruik van de recreatiewoning en heeft de vrije keus de woning voor eigen gebruik te benutten, dan wel uitsluitend voor recreatieve doeleinden zelfstandig, of via een verhuurbedrijf te verhuren. 

De eigenaar is verplicht van toepassing zijnde parkreglement aan de huurder(s) bekend te maken.

Het gemeenschappelijke gedeelte van het recreatiepark, zoals wegen met bermen, paden en middenterrein rond de vijver en groenstroken dienen tot gebruik van alle eigenaren en de huurders en mag niet gebruikt worden voor het parkeren van auto’s, motoren en dergelijke. 
Het aanbrengen van veranderingen aan deze gedeelten van het park is niet toegestaan. 

De eigenaren zijn verplicht mogelijke storingen van resp. schades aan eigendom van de Stichting (elektr. leidingen, lantaarnpalen, wegafbakening, slagboom, vijver met grasveld, enz.) onmiddellijk aan het bestuur of aan de beheerder van de Stichting te melden.

Grasveld en Vijver
Het is verboden in de vijver te vissen, te zwemmen dan wel te varen.

Woning 
De woningen zijn voor recreatieve doeleinden (in de ruimste zin) bedoeld en het is daarom niet toegestaan in /vanuit de woning een bedrijf uit te oefenen of de woning dienstbaar te maken aan enig bedrijf.

Bij verhuur langer dan 4 weken dient de eigenaar/verhuurder het bestuur van V.v.e. vooraf te informeren.
* Zie toelichting

De eigenaren zijn gehouden hun eigendom(men) met de omliggende siertuin en bijgebouw goed te onderhouden en het volgende kleurenschema aan te houden zodat de oorspronkelijke staat van de woning en de uitstraling van het park gewaarborgd blijven. Rood Ral 3003, groen Ral 6005 en wit Ral 9001.

De erfafscheiding / heggen langs de wegen dienen door de eigenaar te worden bijgehouden, c.q. gesnoeid zodat het gras gelegen langs de wegen wekelijks gemaaid kan worden. Laat de eigenaar dit na, dan wordt het onderhoud na in gebreke stellen op kosten van de eigenaar door derden uitgevoerd.

De eigenaar is verantwoordelijk voor ondergrondse leidingen en kabels van en naar de woning binnen het eigen terrein, Voor alle andere leidingen en kabels is de Stichting Beheer “Het Belegh van Groll” verantwoordelijk.

De eigenaren verplichten zich de mogelijke storingen c.a. verbonden aan de leidingen en kabels waarvoor de Stichting verantwoordelijk is schriftelijk te melden aan het Bestuur van de Stichting. Zonder deze schriftelijke melding is de Stichting niet aansprakelijk.

Riool
Op de riolering mag in geen geval hemelwater, olie en dergelijke worden geloosd.

Het is niet toegestaan verstopping gevoelige artikelen via het riool af te voeren. Bij onjuist gebruik zullen de ontstoppingskosten bij de eigenaar in rekening worden gebracht.

Slagboom
De slagboom aan de ingang van het park moet met de daarvoor uitgereikte sleutel geopend worden., Andere manieren om de slagboom te openen zijn niet toegestaan.
De slagboom is eigendom van de Stichting Beheer “Het Belegh van Groll”. Een noodsleutel wordt in een sleutelkastje bij de slagboom goed zichtbaar bewaard.

Verkeer
Op het terrein zijn de verkeersregels van de openbare weg van toepassing zoals deze zijn opgenomen in het Reglement Verkeersregel en Verkeerstekens.

De maximale snelheid op het hele terrein is 15 km/h. 

Zonder toestemming van het bestuur van de stichting “Het Belegh van Groll” is
zwaar transport (zwaarder dan 3500 kilogram weegt) over de weg
op het park van en naar de recreatiewoning niet toegestaan. Eventueel schade wordt op de opdrachtgever verhaald.

Parkeren
Caravans, campers, vrachtwagens, containers, boten, trailers, landbouw- werktuigen en dergelijke mogen niet op het terrein of bij de woning staan.

Verzoeken tot uitzondering hierop kunnen ter goedkeuring aan stichting worden voorgelegd

Het is niet toegestaan voertuigen te parkeren op de wegen/of op de berm langs de wegen, met uitzondering van laden en lossen. Bij elke woning zijn één of twee parkeerplaatsen. 

Gelieve niet op het gazon te parkeren.

Normen en Waarden
Van de eigenaren en huurders van het park wordt verwacht, dat zij zich zullen houden aan de normen en waarden, die in het algemeen in onze samenleving gelden. Dit betekent respect te geven door iedere vorm van overlast te voorkomen, c.q. te beperken en de rust tussen 23:00 uur en 08:00 uur te handhaven.

Open vuur
Het ontsteken van open vuur, anders dan in barbecues of in de daarvoor bestemde apparaten is niet toegestaan.

Huisdieren
Honden, katten (alleen vooraf aangemeld) dienen op het park (buiten het eigen terrein) aangelijnd te zijn en dienen geen overlast te veroorzaken. Uitwerpselen dienen ter stond door de eigenaar te worden opgeruimd. Voor alle huisdieren geldt dat er zorg voor wordt gedragen dat zij binnen het eigen terrein blijven en zodoende geen overlast bezorgen.

Afval
Het vuil zoals grofvuil, tuinafval, snoeihout, bouw en sloopafval 
en chemische stoffen mag niet afgevoerd worden in de ondergrondse vuilcontainers.
De eigenaren dienen zelf voor afvoer daarvan op de toegestane wijze zorg te dragen. Van een ieder wordt verwacht zorgvuldig met de afvalhuishouding om te gaan.

Het bestuur van de VVE en de Stichting zijn zich ervan bewust dat het geen zeggenschap heeft over hetgeen zich achter ieders individuele voordeur afspeelt. Dit geldt voor zowel huurders alsook voor eigenaren van recreatiewoningen. Een uitzondering hierop is het volgende: indien een huurder of eigenaar van een recreatiewoning onredelijke overlast veroorzaakt voor zijn omgeving, dan zal het bestuur van de VVE, na mondelinge én schriftelijke aanzegging, passende maatregelen nemen om de overlast te doen verdwijnen. Deze maatregelen zullen passen binnen de wettelijke kaders.

Beheer
1- Het bestuur van de Vereniging van Eigenaren oefent toezicht uit op de uitvoering van het parkreglement.
2- Dit bestuur kan deze taak overdragen aan een commissie van max. drie personen, die regelmatig op het park verblijven.
3- Deze beheerscommissie oefent toezicht uit op de naleving van het parkreglement door eigen waarnemingen dan wel door aanwijzingen of klachten van andere gebruikers van het park.
4- Bij overtreding van het parkreglement zal de bestuurscommissie of direct zelf corrigerend optreden of het bestuur van de Vereniging actie laten nemen. 
5- Alleen het bestuur kan overgaan tot maatregelen naar eigenaren en/of  gebruikers bij herhaald overtreden van het parkreglement. 
6- Het bestuur van de Stichting regelt haar taken met betrekking tot het beheer en onderhoud van de infrastructuur (wegen met bermen, riolering, verlichting, slagboom, grasveld met vijver) zelf.

  1. Duidelijk
  2. Transparant
  3. En eerlijk